Ugrás a fő tartalomra
A Bosch Magyarországon
Felelős vállalatvezetés

Átfogó fenntarthatósági stratégia és következetes megfelelőség

FILIZ ALBRECHT, AZ IGAZGATÓSÁG TAGJA ÉS AZ IPARI KAPCSOLATOK IGAZGATÓJA

A fenntarthatóság vállalati kultúránk szerves része – mert a Bosch munkatársai az elméleti célokat mérhető eredményekké alakítják.

FILIZ ALBRECHT, AZ IGAZGATÓSÁG TAGJA ÉS A HUMÁN ERŐFORRÁSÉRT FELELŐS IGAZGATÓJA

Egyértelmű stratégia a fenntarthatóság érdekében

A Bosch fenntarthatósági stratégiája minden kiemelt területen konkrét célokon alapul. Hosszú évek óta azon dolgozunk, hogy elérjük ezeket a célokat.

Egyértelmű stratégia a fenntarthatóság érdekében
„Új dimenziók – Fenntarthatóság 2025” célkitűzésünk

A fenntarthatóságot gyakran a gazdasági, környezeti és társadalmi szempontok egyensúlyaként határozzák meg. Ugyanakkor a fenntarthatóságot az ESG (environment, social, governance) rövidítés alatt bevett fogalomként használják a tőkepiacokon. A fenntarthatóság átfogó megértéséhez azonban mindkét megközelítésre szükségünk van. Formálja fenntartható gazdálkodásunkat, minden szinten világos iránymutatást ad, valamint hozzájárul tevékenységeink eredményességéhez. Célunk, hogy felelős nagyvállalatként gazdasági, környezeti és társadalmi szinten javítsuk az emberek életminőségét, és megóvjuk a jelen és a jövő generációinak megélhetését.

„Új dimenziók – Fenntarthatóság 2025” célkitűzésünk ezt a törekvést konkrét tevékenységekre fordítja. Figyelembe véve a társaságunkat érintő megatrendeket és a lényegességi elemzés megállapításait tevékenységünket ezek a célkitűzések határozzák meg az elkövetkező években.

Jövőképünk részletesen

Tevékenységünkkel támogatjuk az ENSZ Fenntartható Fejlődési Célokat (SDG), amelyeket rendszeresen összevetünk és felmérünk fenntarthatósági tevékenységeinkkel, hogy felelős vállalatként hozzájáruljunk az egyes fenntartható fejlesztési célokhoz.

A fenntarthatósági megfelelőség egyértelmű megfogalmazása

A fenntarthatóságot a Bosch központi feladatként határozza meg. Világos felelősségi körök és átlátható döntéshozatali folyamatok biztosítják a hatékonyságot a mindennapi üzleti életben.

A fenntarthatósági megfelelőség egyértelmű megfogalmazása
A fenntarthatósági tanulmány 14. oldalán többet is megtudhat a Bosch fenntarthatósági szervezetéről.

Arra koncentrálunk, ami igazán számít

Fenntarthatósági tevékenységeink meghatározásához ESG lényegességi elemzést használunk.

Arra koncentrálunk, ami igazán számít
Tudjon meg többet az ESG lényegességi mátrixról a fenntarthatósági tanulmány 10. oldalán.

Megfelelőség – akár a vállalati határokon túl is

A megfelelőség a törvényi előírások és a vállalati irányelvek betartását jelenti. A Boschnál ez vállalati értékeink szerves részét képezi. Ennek érdekében Üzleti etikai kódexünkben, amelyet világszerte alkalmazunk, egyértelműen meghatároztuk a jogi követelményekre és az etikai kérdésekre vonatkozó álláspontunkat. A Bosch – értékeivel együtt – kulcsfontosságú alapot biztosít a vállalat üzleti sikeréhez. Mivel a felelősségteljes és jogszerű magatartás a vállalati határokon túl is fontos, üzleti partnereinkkel szembeni elvárásainkat ennek megfelelő etikai kódexben fogalmaztuk meg.

Dr. Stefan Hartung, az igazgatóság elnöke
Dr. Stefan Hartung, az igazgatóság elnöke
Üzleti etikai kódex

Üzleti etikai kódex

Üzleti etikai kódex partnerek számára

Üzleti etikai kódex partnerek számára

A vállalat egészére kiterjedő megfelelőségi menedzsmentrendszer

A Bosch megfelelőségi menedzsmentrendszere világszerte kötelező érvényű keretet biztosít a megfelelő magatartás elősegítéséhez, és a megfelelőségi kockázatok csökkentését szolgálja. Alapját képezi a külső és belső követelmények hatékony megvalósításának, és minimumkövetelményeket határoz meg a megfelelőségi vonatkozású folyamatokhoz. Ez magában foglalja a különféle megelőző és ellenőrző intézkedéseket, valamint a Bosch belső visszaélést bejelentő rendszerét. Munkatársak, üzleti partnerek és harmadik felek bármikor használhatják ezt a rendszert a rendellenességek bejelentésére, akár névtelenül.

Megosztás: