Ugrás a fő tartalomra
A Bosch Magyarországon
A Bosch világszerte

A Bosch csoport dióhéjban

A Bosch Group világszerte

Mivel foglalkozunk?

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 429 000 munkatársat foglalkoztat (2023. december 31-én) és 2023-ban 91,6 milliárd euró árbevételt ért el. A cégcsoport négy üzleti területen végez tevékenységet, ezek a mobilitás, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. A vállalat célja, hogy üzleti tevékenysége során technológiáin keresztül olyan trendeket határozzon meg, mint az automatizálás, az elektromosítás, a digitalizáció, a hálózatba kapcsolás és a fenntarthatóságra való összpontosítás. A Bosch régiókon és iparágakon átívelő, széles körű jelenléte tovább erősíti innovációs erejét és stabilitását. A szenzortechnológia, a szoftverek és a szolgáltatások terén szerzett, bizonyított szakértelmének köszönhetően a Bosch komplex megoldásokat kínál ügyfelei számára. Emellett a vállalatcsoport a hálózatba kapcsolás és a mesterséges intelligencia területén szerzett tudását felhasználóbarát, fenntartható termékek fejlesztésére és gyártására is alkalmazza. A Bosch célja, hogy „Életre tervezve” technológiájával hozzájáruljon az emberek életminőségének javításához és a természeti erőforrások megőrzéséhez.

A Bosch dióhéjban

Árbevétel, munkatársak, telephelyek – a Bosch csoport 2023-es pénzügyi évének fontosabb adatai
(adatok 2023. december 31-én | értékek kerekítve)

429 400

munkatárs világszerte

91,6

milliárd euró árbevétel

90 100

munkatárs a kutatás és fejlesztés területén világszerte

468

leányvállalat és regionális vállalat csaknem 60 országban

4,8

milliárd euró kamatfizetés és adózás előtti eredmény (EBIT)

7,3

milliárd euro a kutatás és fejlesztés területén

Kiadványok

Információ a Bosch csoportról (pdf)

Bosch Ma

Bosch Ma

Minden, amit a Boschról tudni érdemes.

A 2023-os Bosch éves beszámoló borítója

2023-os éves beszámoló

2023-os vállalati profil és éves beszámoló

Üzleti szektoraink

Részvényesi struktúra és szervezet

A Robert Bosch GmbH tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára a hosszú távú tervezést, és jelentős, a jövő biztosítása érdekében történő befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH üzletrészeinek 94 százaléka a Robert Bosch Stiftung GmbH közhasznú alapítvány tulajdonában van. A maradék üzletrészek a Robert Bosch GmbH-nál és a Bosch család tulajdonában lévő társaságnál vannak. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Industrietreuhand KG-é, amely a vállalkozói vállalati társasági jogokat is gyakorolja.

  • A Robert Bosch GmbH társasági tagja. A részvények megoszlása: 1% Robert Bosch GmbH, 5% ERBO II GmbH/Bosch-család, 94% Robert Bosch Stiftung GmbH
  • A Robert Bosch GmbH társasági tagjai. A szavazati jogok megoszlása: 7% Bosch-család, 93% Robert Bosch Industrietreuhand KG

Robert Bosch Stiftung

A Robert Bosch Stiftung irodaháza és Robert Bosch egykori otthona Stuttgartban

1964-es létrehozása óta a Robert Bosch Stiftung GmbH a vállalat alapítójának közhasznú tevékenységét ülteti át a gyakorlatba, fontos társadalmi kihívásokra keresve megoldásokat. Támogatói tevékenysége saját projektekben, partneri együttműködésekben, illetve harmadik fél által kezdeményezett programok finanszírozásában nyilvánul meg. Munkáját a Robert Bosch GmbH üzletrészéből kapott forrásból finanszírozza.

Lépjen kapcsolatba a Boschsal!

Örömmel várjuk megkeresését.

Cseteljen velünk!

Üdvözöljük! Ha bármilyen kérdése vagy javaslata van, lépjen kapcsolatba velünk. Ügyfélszolgálatunk rendelkezésére áll 8:00 és 17 óra között, munkanapokon.