A Bosch Magyarországon
A Bosch világszerte

A Bosch csoport dióhéjban

Mivel foglalkozunk?

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 400 000 munkatársat foglalkoztat (2019. december 31-én) és 77,7 milliárd euró árbevételt ért el 2019-ben. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az intelligens városokhoz, a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz, és a hálózatba kapcsolt gyártáshoz. A Bosch fenntartható, biztonságos és izgalmas mobilitási megoldásokat nyújt partnereinek. Szakértelmét az érzékelők technológiájában, a hálózatba kapcsolt szoftverek és szolgáltatások területén, valamint saját IoT felhőjében is hasznosítja, ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat kínál egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja, hogy olyan termékekkel és megoldásokkal könnyítse a hálózatba kapcsoltságot, amelyek mesterséges intelligenciát (MI) használnak, vagy annak segítségével fejlesztettek, gyártottak. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti. A Bosch csoport magában foglalja a Robert Bosch GmbH-t, annak mintegy 60 országban működő csaknem 440 leányvállalatával és regionális vállalataival együtt. Értékesítési és szolgáltatási partnereit is beleszámítva a Bosch globális gyártási és értékesítési hálózata a világ szinte minden országát lefedi. A jövőbeli növekedés alapja a vállalat innovatív ereje. A Bosch 72 600 munkatársat foglalkoztat a kutatás és fejlesztés területén 126 telephelyen világszerte, többek között 30 000 szoftvermérnököt.

A Bosch dióhéjban

Értékesítési forgalom, dolgozók, helyszínek – főbb adatok és márkák dióhéjban

Értékesítési forgalom, dolgozók, helyszínek – a Bosch Group adatai és márkái dióhéjban.

Publikációk

Friss információkat tölthet le a Bosch csoportról PDF formátumban.

Bosch Ma

Bosch Ma

Minden, amit a Boschról tudni érdemes.

A 2020-os Bosch éves beszámoló borítója

2020-os éves beszámoló

2020-os vállalati profil és éves beszámoló

Üzleti szektoraink

Bosch bemutató autó

Mobilitási megoldások

Mobilitási megoldások

Fő tevékenységét a belső égésű motorok injektoros technológiái és erőátviteli perifériái, a különféle villamos erőátviteli rendszerek, kormányrendszerek, biztonsági és a vezetőt segítő rendszerei, felhasználóbarát jármű-jármű és jármű-infrastruktúra közötti szórakoztató informálás, javítóműhely-koncepciók, és az autóipari alkatrészellátás technológiái és szolgáltatásai körében fejti ki. A szektor a csoport három mobilitási területen – automatizáció, villamosítás és összekapcsolhatóság – szerzett szakértelmét kombinálja, ezzel integrált mobilitási megoldásokat kínál ügyfeleinek, amelyek segítségével a járművek egyéb közlekedési eszközökkel is kommunikálnak, mint például kerékpárokkal, vonatokkal és buszokkal. A Bosch fontos autóipari innovációk véghezviteléért is felelős, mint például az elektronikus motorkezelésért, az ESP® menetstabilizáló rendszerért és a vasúti dízel technológiáért. A szenzorika területén a jelenleg a világon a legkisebb, autókban történő alkalmazásra tervezett sztereó videokamerát gyártja.

Bosch bemutató autó
Az ipar 4.0 folyamatok képernyőről történő vezérlése

Ipari technika

Ipari technika

Ez az üzletág a hajtás- és vezérléstechnika divízióját foglalja magában, amely a bármely típusú és méretű gépekben és rendszerekben való gazdaságos, nagy teljesítményű és biztonságos mozgatást szolgáló hajtás- és vezérléstechnikára szakosodott. Ez a divízió intelligens alkatrészekkel, személyre szabott rendszermegoldásokkal, és szolgáltatásokkal teremti meg a teljesen összekapcsolt alkalmazások feltételeit. A vállalat a villamos hajtások és vezérlések, a hidraulika, a hajtómű-technológia, és a lineáris mozgatás- és szereléstechnika területén, kínál termékeket és szolgáltatásokat, beleértve a dolgok internetéhez szükséges szoftvereket és interfészeket, ügyfelei számára. Az ipari technológia üzletágban a Bosch Connected Industry üzleti egység az ipar 4.0 számára nyújtott szoftverekre és szolgáltatásokra összpontosít, amelyeket mostantól „Nexeed” név alatt egyesít. Az üzleti egység által nyújtott megoldások fokozottabb átláthatóságot biztosítanak a gyártásban és a logisztikában, csökkentik a költségeket, és növelik a termelékenységet, mindeközben támogatják az üzemi dolgozókat napi munkájukban. Az ügyfelek mindenhez egyetlen forrásból jutnak hozzá: a tanácsadástól a műszaki támogatáson át a dolgozók betanításáig és az alkalmazások helyszíni telepítéséig. Az ipari technológia üzletág ezenfelül magában foglalja a szerelőrendszereket és különleges berendezési egységeket – az ATMO által gyártott különleges gépeket és berendezéseket. A szerelőszalag-rendszereknek ez a Bosch-beszállító fejleszt kulcstechnológiákat, gépterveket, és új feldolgozási módszereket világszerte ügyfelei számára.

Az ipar 4.0 folyamatok képernyőről történő vezérlése
Bosch fúrókalapács

Fogyasztási cikkek

Fogyasztási cikkek

Elektromos szerszámrészleggel is rendelkezünk, amely a világ egyik vezető beszállítója az elektromos szerszámok, elektromos szerszámkiegészítők, valamint mérő- és kerti szerszámok terén. Az innováció főként a vezeték nélküli szerszámokra, valamint egyre növekvő mértékben az internetről vezérelhető szerszámokra fókuszál. Fogyasztói termékekkel foglalkozó szektorunkon belül működik a BSH Hausgeräte GmbH is. A háztartási kis- és nagygépek globális vezető gyártójaként a vállalat a modern és energiahatékony kis- és nagygépek teljes választékát kínálja, amelyek egyre több esetben vezérelhetők interneten keresztül is, ilyenek például a tűzhelyek, a sütők, a mosogatógépek, a mosógépek, a hűtők és a fagyasztók, valamint az olyan kisgépek, mint a porszívók és a kávéfőzők is.

Bosch fúrókalapács
Bosch okosotthon vezérlés

Energia- és épülettechnika

Energia- és épülettechnika

A biztonsági rendszerekkel foglalkozó részleg figyelőkamerás és hozzáférés-vezérlési, behatolásjelző és tűzjelző, valamint hangátviteli és konferenciarendszer megoldások és termékek kifejlesztésén dolgozik. Többek között távmegfigyeléssel kapcsolatos szolgáltatásokat is biztosít. A Biztonsági rendszerek részleg magába foglalja az új Nemzetközi Integrátor üzleti egységet, amely kereskedelmi ügyfeleinknek kínál intelligens energetikai és építési technológiát és szolgáltatásokat. A Bosch új globális szolgáltatási megoldásokat kifejlesztő részlegének feladata, hogy bővítse a korábban a biztonsági rendszerekkel foglalkozó részleghez kihelyezett tevékenységet a külső üzleti szolgáltatások bevonásához. A Boschon belül is nyújt megosztott szolgáltatási funkciókat. A Bosch hőtechnikai részlege energiahatékony és egyre több esetben online módon vezérelhető fűtéstechnikát és melegvíz-előállító megoldásokat kínál. Új leányvállalatunk, a Robert Bosch Smart Home GmbH intelligens otthonokkal kapcsolatos termékeket és szolgáltatásokat sorakoztat fel.

Bosch okosotthon vezérlés

Tulajdonosi szerkezet és szervezet

A Bosch fő részvényese 1964 óta a Robert Bosch Stiftung GmbH, egy karitatív alapítvány. Az alapítvány a vállalat alapítójának karitatív és szociális tevékenységeit mai, modern formában végzi. Olyan alapítványnak tartja magát, amely céljait mind saját programokkal és intézetekkel kívánja elérni, miközben a mások által kezdeményezett, arra érdemesnek tartott, a társadalom kihívásainak leküzdésére létrehozott projekteket és kezdeményezéseket is támogatja.

A Robert Bosch GmbH részvényesei és szavazati jogai
Lépjen kapcsolatba a Boschsal!

Lépjen kapcsolatba a Boschsal!

Örömmel várjuk megkeresését.
Telefon

Küldjön nekünk üzenetet

Cseteljen velünk!

Üdvözljük! Ha bármilyen kérdése vagy javaslata van, lépjen kapcsolatba velünk. Ügyfélszolgálatunk rendelkezésére áll 8:00 és 17 óra között, munkanapokon.