Ugrás a fő tartalomra
A Bosch Magyarországon
A Bosch világszerte

A Bosch csoport dióhéjban

A Bosch Group világszerte

Mivel foglalkozunk?

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 402 600 munkatársat foglalkoztat (2021. december 31-én) és 2021-ben 78,7 milliárd euró árbevételt ért el. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az ipar 4.0-hoz és a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz. A Bosch fenntartható, biztonságos és izgalmas mobilitási megoldásokat nyújt partnereinek. Szakértelmét a szenzortechnológia, valamint a szoftverek és szolgáltatások területén, továbbá saját IoT-felhőjében hasznosítva kínál ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja, hogy megkönnyítse a hálózatba kapcsoltságot olyan termékekkel és megoldásokkal, amelyek mesterséges intelligenciát (MI) használnak, vagy annak segítségével fejlesztettek, gyártottak. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti.

A Bosch dióhéjban

Árbevétel, munkatársak, telephelyek – a Bosch csoport 2022-es pénzügyi évének fontosabb adatai
(adatok 2022. december 31-én | értékek kerekítve)

421 300

munkatárs világszerte

88,2

milliárd euró árbevétel

85 500

munkatárs a kutatás és fejlesztés területén világszerte

468

leányvállalat és regionális vállalat csaknem 60 országban

3,8

milliárd euró kamatfizetés és adózás előtti eredmény (EBIT)

7,2

milliárd euro a kutatás és fejlesztés területén

Kiadványok

Információ a Bosch csoportról (pdf)

Bosch Ma

Bosch Ma

Minden, amit a Boschról tudni érdemes.

A 2022-os Bosch éves beszámoló borítója

2022-os éves beszámoló

2022-os vállalati profil és éves beszámoló

Üzleti szektoraink

Részvényesi struktúra és szervezet

A Robert Bosch GmbH tulajdonosi szerkezete szavatolja a Bosch csoport vállalati önállóságát. Ez lehetővé teszi a vállalat számára a hosszú távú tervezést, és jelentős, a jövő biztosítása érdekében történő befektetések megvalósítását. A Robert Bosch GmbH üzletrészeinek 94 százaléka a Robert Bosch Stiftung GmbH közhasznú alapítvány tulajdonában van. A maradék üzletrészek a Robert Bosch GmbH-nál és a Bosch család tulajdonában lévő társaságnál vannak. A szavazati jogok többsége a Robert Bosch Industrietreuhand KG-é, amely a vállalkozói vállalati társasági jogokat is gyakorolja.

  • A Robert Bosch GmbH társasági tagja. A részvények megoszlása: 1% Robert Bosch GmbH, 5% ERBO II GmbH/Bosch-család, 94% Robert Bosch Stiftung GmbH
  • A Robert Bosch GmbH társasági tagjai. A szavazati jogok megoszlása: 7% Bosch-család, 93% Robert Bosch Industrietreuhand KG

Robert Bosch Stiftung

A Robert Bosch Stiftung irodaháza és Robert Bosch egykori otthona Stuttgartban

1964-es létrehozása óta a Robert Bosch Stiftung GmbH a vállalat alapítójának közhasznú tevékenységét ülteti át a gyakorlatba, fontos társadalmi kihívásokra keresve megoldásokat. Támogatói tevékenysége saját projektekben, partneri együttműködésekben, illetve harmadik fél által kezdeményezett programok finanszírozásában nyilvánul meg. Munkáját a Robert Bosch GmbH üzletrészéből kapott forrásból finanszírozza.

Lépjen kapcsolatba a Boschsal!

Örömmel várjuk megkeresését.

Cseteljen velünk!

Üdvözöljük! Ha bármilyen kérdése vagy javaslata van, lépjen kapcsolatba velünk. Ügyfélszolgálatunk rendelkezésére áll 8:00 és 17 óra között, munkanapokon.