A Bosch Magyarországon
Egy vezető IoT-vállalathoz méltóan, a Bosch innovatív megoldásokat kínál intelligens otthona számára.
A Bosch világszerte

A Bosch csoport dióhéjban

Mivel foglalkozunk?

A Bosch csoport különböző technológiák és szolgáltatások vezető nemzetközi szállítója. Világszerte mintegy 402 000 munkatársat foglalkoztat (2017. december 31-én) és 78,1 milliárd euró árbevételt ért el 2017-ben. A cégcsoport négy üzleti területen végzi tevékenységét, ezek a mobilitási megoldások, az ipari technika, a fogyasztási cikkek, valamint az energia- és épülettechnika. Vezető IoT-vállalatként a Bosch innovatív megoldásokat kínál az intelligens otthonokhoz, az intelligens városokhoz, a hálózatba kapcsolt mobilitáshoz, és a hálózatba kapcsolt gyártáshoz. Szakértelmét az érzékelők technológiájában, a hálózatba kapcsolt szoftverek és szolgáltatások területén, valamint saját IoT felhőjében is hasznosítja, ügyfelei számára hálózatba kapcsolt, cross-domain megoldásokat kínál egyetlen forrásból. A Bosch csoport stratégiai célja innovatív megoldások szállítása a hálózatba kapcsolt világ számára. A Bosch csoport termékei és szolgáltatásai hasznos megoldásokkal javítják az élet minőségét. Az „Életre tervezve” szlogen ezt a világszerte elérhető technológiát jelenti.

A Bosch dióhéjban

Értékesítési forgalom, dolgozók, helyszínek – főbb adatok és márkák dióhéjban

Értékesítési forgalom, dolgozók, helyszínek – a Bosch Group adatai és márkái dióhéjban.

Publikációk

Friss információkat tölthet le a Bosch csoportról PDF formátumban.

Bosch Ma

Bosch Ma

Minden, amit a Boschról tudni érdemes.

A 2018-os Bosch éves beszámoló borítója

2018-os éves beszámoló

2018-os vállalati profil és éves beszámoló

Üzleti szektoraink

Bosch bemutató autó

Mobilitási megoldások

Mobilitási megoldások

Fő tevékenységét a belső égésű motorok injektoros technológiái és erőátviteli perifériái, a különféle villamos erőátviteli rendszerek, kormányrendszerek, biztonsági és a vezetőt segítő rendszerei, felhasználóbarát jármű-jármű és jármű-infrastruktúra közötti szórakoztató informálás, javítóműhely-koncepciók, és az autóipari alkatrészellátás technológiái és szolgáltatásai körében fejti ki. A szektor a csoport három mobilitási területen – automatizáció, villamosítás és összekapcsolhatóság – szerzett szakértelmét kombinálja, ezzel integrált mobilitási megoldásokat kínál ügyfeleinek, amelyek segítségével a járművek egyéb közlekedési eszközökkel is kommunikálnak, mint például kerékpárokkal, vonatokkal és buszokkal. A Bosch fontos autóipari innovációk véghezviteléért is felelős, mint például az elektronikus motorkezelésért, az ESP® menetstabilizáló rendszerért és a vasúti dízel technológiáért. A szenzorika területén a jelenleg a világon a legkisebb, autókban történő alkalmazásra tervezett sztereó videokamerát gyártja.

Bosch bemutató autó
Az ipar 4.0 folyamatok képernyőről történő vezérlése

Ipari technológia

Ipari technológia

A szektor magába foglalja a Drive and Control Technology részleget, amely a meghajtás- és vezérlési technológiára specializálódik, és amely egyike a világ vezető beszállítóinak ezen a területen. Személyre szabott meghajtási, vezérlési és működtetési megoldásokat kínál a gyári automatizálás, rendszerfelépítés és -tervezés, a mobil gépészet és a kereskedelmi járművek terén. Ezen túlmenően a Drive and Control Technology szolgáltatások széles portfóliójával rendelkezik, nagyszabású nemzetközi projekteket hajt végre, és egyre több, a hálózati gyártás felé mutató megoldást fejleszt ki (Ipar 4.0). A csomagolástechnikai részleg egyike a világ vezető folyamat- és csomagolási megoldás szolgáltatóinak a gyógyszeripar, az élelmiszer- és édesipar, valamint az italpalackozás egyes szegmensei terén.

Az ipar 4.0 folyamatok képernyőről történő vezérlése
Bosch fúrókalapács

Fogyasztói termékek

Fogyasztói termékek

Elektromos szerszámrészleggel is rendelkezünk, amely a világ egyik vezető beszállítója az elektromos szerszámok, elektromos szerszámkiegészítők, valamint mérő- és kerti szerszámok terén. Az innováció főként a vezeték nélküli szerszámokra, valamint egyre növekvő mértékben az internetről vezérelhető szerszámokra fókuszál. Fogyasztói termékekkel foglalkozó szektorunkon belül működik a BSH Hausgeräte GmbH is. A háztartási kis- és nagygépek globális vezető gyártójaként a vállalat a modern és energiahatékony kis- és nagygépek teljes választékát kínálja, amelyek egyre több esetben vezérelhetők interneten keresztül is, ilyenek például a tűzhelyek, a sütők, a mosogatógépek, a mosógépek, a hűtők és a fagyasztók, valamint az olyan kisgépek, mint a porszívók és a kávéfőzők is.

Bosch fúrókalapács
Bosch okosotthon vezérlés

Energetika és építéstechnológia

Energetika és építéstechnológia

A biztonsági rendszerekkel foglalkozó részleg figyelőkamerás és hozzáférés-vezérlési, behatolásjelző és tűzjelző, valamint hangátviteli és konferenciarendszer megoldások és termékek kifejlesztésén dolgozik. Többek között távmegfigyeléssel kapcsolatos szolgáltatásokat is biztosít. A Biztonsági rendszerek részleg magába foglalja az új Nemzetközi Integrátor üzleti egységet, amely kereskedelmi ügyfeleinknek kínál intelligens energetikai és építési technológiát és szolgáltatásokat. A Bosch új globális szolgáltatási megoldásokat kifejlesztő részlegének feladata, hogy bővítse a korábban a biztonsági rendszerekkel foglalkozó részleghez kihelyezett tevékenységet a külső üzleti szolgáltatások bevonásához. A Boschon belül is nyújt megosztott szolgáltatási funkciókat. A Bosch hőtechnikai részlege energiahatékony és egyre több esetben online módon vezérelhető fűtéstechnikát és melegvíz-előállító megoldásokat kínál. Új leányvállalatunk, a Robert Bosch Smart Home GmbH intelligens otthonokkal kapcsolatos termékeket és szolgáltatásokat sorakoztat fel.

Bosch okosotthon vezérlés

Tulajdonosi szerkezet és szervezet

A Bosch fő részvényese 1964 óta a Robert Bosch Stiftung GmbH, egy karitatív alapítvány. Az alapítvány a vállalat alapítójának karitatív és szociális tevékenységeit mai, modern formában végzi. Olyan alapítványnak tartja magát, amely céljait mind saját programokkal és intézetekkel kívánja elérni, miközben a mások által kezdeményezett, arra érdemesnek tartott, a társadalom kihívásainak leküzdésére létrehozott projekteket és kezdeményezéseket is támogatja.

A Robert Bosch GmbH részvényesei és szavazati jogai
Lépjen kapcsolatba a Boschsal!

Lépjen kapcsolatba a Boschsal!

Örömmel várjuk megkeresését.
Telefon

Küldjön nekünk üzenetet