Ugrás a fő tartalomra
A Bosch Magyarországon
Fenntarthatóság, értékek és megfelelőség

Felelősségünk

A Bosch Group számára a fenntarthatóság a vállalat hosszú távú sikerének biztosítását, ugyanakkor a természetes környezet következő generációk számára történő megőrzését is jelenti. Célunk, hogy a megújuló energiát megfizethetőbbé és még biztonságosabbá, tisztábbá, gazdaságosabbá tegyük, valamint hogy egész portfóliónkra kiterjedően környezetbarát termékeket fejlesszünk ki.

Sikertörténeteink történelmet írnak

Ragadd meg a lehetőséget és fejlődj velünk. Szakmai fejlődési lehetőséget és izgalmas feladatokat kínálunk dinamikus munkakörnyezetben.

Icon number 1

Jövő- és nyereségorientáltság

Nyereségorientáltan cselekszünk, így biztosítjuk a jövőnket, és megteremtjük a vállalat és a Robert Bosch Alapítvány közhasznú programjainak alapját.

Icon number 2

Felelősségvállalás és fenntarthatóság

A társadalom és a környezet érdekében körültekintő és felelősségteljes módon cselekszünk.

Icon number 3

Kezdeményezés és következetesség

Saját kezdeményezésre, vállalkozói felelősséggel cselekszünk, és következetesen követjük céljainkat.

Icon number 4

Nyitottság és bizalom

Időben és nyíltan kommunikálunk a fontos vállalati témákról, így teremtve meg a bizalmon alapuló együttműködés alapját.

Icon number 5

Tisztesség

A vállalaton belüli és az üzleti partnerekkel folytatott együttműködés során sikerünk előfeltételének tekintjük a tisztességet.

Icon number 6

Megbízhatóság, hitelesség, legalitás

Csak teljesíthető dolgokat vállalunk, a megállapodásokat kötelező érvényűnek tekintjük, továbbá valamennyi üzleti tevékenységünk során tiszteletben tartjuk és figyelembe vesszük a törvényi előírásokat.

Icon number 7

Sokféleség

Értékeljük és támogatjuk a sokféleséget, mint gazdagító tényezőt és sikerünk forrását.

Robert Bosch portréja

Hosszú távon a becsületes és tisztességes üzletpolitika éri meg legjobban.

Robert Bosch, 1921
A „We are Bosch” logó a Bosch telephelyén a kínai Yakeshiben.

We are Bosch

Víziónkban kifejtjük, hogy mi visz minket előre, mi a közös bennünk, és miért küzdünk. Nyomot akarunk hagyni a világban – amit egy egyedülálló, kiváló csapattal érünk el. Légyen részese Ön is!

Megfelelőség

Az előírásoknak való megfelelés a Bosch vállalati értékeinek szerves részét képezi.

Globálisan érvényes etikai kódexünk célja dolgozóink és vállalatunk, valamint ügyfeleink és partnereink védelme.

Ahogyan a „We are Bosch” című küldetésnyilatkozatunkban is olvasható, „csak azt ígérjük meg, amit teljesíteni is tudunk, a megállapodásainkat kötelező érvényűnek ismerjük el, és minden tranzakciónkat a törvényesség jegyében bonyolítjuk”. Ezen alapelv fontosságát aláhúzandó, a jogi és etikai követelményekkel összefüggő állásfoglalásunkat a globálisan érvényes etikai kódexünkben foglaltuk össze. Az Üzleti Etikai Kódex fekteti le üzletpolitikánk fő irányvonalait.

A Bosch globális megfelelőségi rendszerrel rendelkezik, amelyet a közvetlenül a vezetőség alá rendelt megfelelőségi főtisztviselő vezet. Felállítottunk egy vállalati megfelelőségi részleget is, valamint minden részlegen és régióban megfelelőségi tisztviselőket jelöltünk ki.

A megelőző és ellenőrző intézkedések, ide értve a kettős ellenőrzés elvét, a kényes területeken a munkaerő rotációját, valamint a rendszeres ellenőrzéseket is, mind arra szolgálnak, hogy támogassák értékeken alapuló megfelelőségi rendszerünket. Munkatársaink részére kötelező megfelelőségi képzést szervezünk. Ezenkívül „megfelelőségi párbeszédet” is kialakítottunk, amelynek keretében vezetőink, munkatársaink és megfelelőségi tisztviselőink a megfelelőséggel kapcsolatos témákat és tapasztalatokat vitatják meg.

Stefan Hartung

A megfelelőségi rendszer magába foglal egy jelentési forródrótot is, amelyen dolgozóink, üzleti partnereink és külső partnerek is jelenthetik az általuk tapasztalt rendellenességeket. A felelős és törvényes magatartás nem áll meg a vállalat kerítésénél. Ezt szem előtt tartva hoztuk létre a beszállítói etikai kódexet, amely a Boschsal történő együttműködés alapelveit és követelményeit fekteti le. Rendszeresen ellenőrizzük, hogy beszállítóink megfelelnek-e ezen alapelveknek. Környezetünk változásait követendő, megfelelőségi rendszerünket folyamatosan felülvizsgáljuk, és átvesszük az új törvényi és technikai követelményeket.

Letöltések

Üzleti etikai kódex

Üzleti etikai kódex

Beszállítói etikai kódex

Beszállítói etikai kódex

Gyakori kérdések

Lépjen kapcsolatba a Boschsal!

Örömmel várjuk megkeresését.

Telefon

Küldjön nekünk üzenetet

Cseteljen velünk!

Üdvözljük! Ha bármilyen kérdése vagy javaslata van, lépjen kapcsolatba velünk. Ügyfélszolgálatunk rendelkezésére áll 8:00 és 17 óra között, munkanapokon.