Ugrás a fő tartalomra
A Bosch Magyarországon

Tehetséggondozó programok

gyak

BEST Program

A Bosch elkötelezett a magyar műszaki felsőoktatás, illetve az abban részt vevő, kimagaslóan tehetséges fiatal hallgatók támogatása iránt.

Ennek jegyében indította el az úgynevezett BEST - Bosch Engineering Scholarship Team - Ösztöndíjprogramot, mely lehetőséget biztosít ambiciózus, kiemelkedő szakmai és tanulmányi háttérrel rendelkező mérnöki területen tanuló diákoknak, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki mesterképzésükből – mind tanulmányi, mind pedig szakmai szempontból.

Az ösztöndíjra elsősorban gépészmérnök, mechatronikai mérnök, villamosmérnök, járműmérnök, autonóm járműirányítási mérnök, közelekedésmérnök, ipari termék és formatervező mérnök, alkalmazott matematikus, matematikus, gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus, autonómrendszer-informatikus, programtervező informatikus, fizikus illetve, anyagtudomány mesterképzés előtt álló/mesterképzésük első félévében tanuló diákok jelentkezését várjuk.

A program maximum két éves intervalluma alatt a cég mind pénzügyi, mind pedig szakmai támogatást biztosít a hallgatók számára. A hallgatók havi bruttó 350 000 ft ösztöndíjjuttatásban részesülnek illetve, a céges infrastruktúra biztosítása mellett, egy dedikált szakmai mentorral dolgozhatnak együtt. A szakmai mentor támogatja a hallgató egyetemi tanulmányait, segíti őt a TDK-ra illetve a diplomamunka írására való felkészülésben, illetve olyan ipari (Bosch-os) témákkal/projektekkel ismerteti meg a hallgatót, melyek biztosítják szakmai tudásának bővítését. Továbbá, az elméleti tudás elmélyítése mellett, lehetőséget biztosítunk különböző képzéseken, tréningeken és konferenciákon való részvételre, hogy ösztöndíjasaink a lehető legtöbbet tudják kihozni ösztöndíjprogramjukból. A programban való részvétel által a hallgató Magyarország legkiemelkedőbb ösztöndíjprogjamjának lehet a tagja, illetve széleskörű szakmai és személyes fejlődése mellett, értékes kapcsolati tőkére tehet szert.

A felvételi folyamatot tekintve,a hallgatók a BEST Ösztöndíjprogramra az általuk benyújtott részletes pályázati anyag, illetve többkörös személyes elbeszélgetés alapján kerülnek kiválasztásra. A pályázati anyag felöleli a hallgató önéletrajzát, motivációs levelét illetve, egyetemi ajánlását, melyet a jelentkezési felületen tud benyújtani a Bosch számára. Pályázat benyújtása után, a többkörös interjúztatási folyamat során lehetősége nyílik a hallgatónak bemutatni kiemelkedő tanulmányi és szakmai hátterét, megismerkedni a potenciális témákkal, illetve az azokért felelős mentorokkal.

A jelenlegi jelentkezési kampányhoz kapcsolódó interjúztatási időszak augusztusban, illetve szeptemberben várható. Az új BEST évfolyam, előreláthatólag 2023.10.16-án fog elindulni.

Juttatások:

Amennyiben pozitív elbírálásra kerül pályázatuk az interjúztatási folyamat végén, összefoglalva, a BEST Ösztöndíjprogram során az alábbi juttatásokban/lehetőségekben részesül a hallgató:

▶ Fix bruttó 350 000 HUF/hónap ösztöndíj támogatás a program ideje alatt (maximum 24 hónapig, de legfeljebb a képzés ideje alatti időszakra)

▶ Dedikált/Választott szakmai mentor aki

(1) támogatja a hallgató egyetemi tanulmányait

(2) segíti őt a TDK-ra illetve a diplomamunka írására való felkészülésben

(3) ipari (Bosch-os) témákkal, projektekkel ismerteti meg a hallgatót, ezzel is biztosítva szakmai tudásának bővítését

▶ Céges laptop kerül biztosításra, ezzel is segítve a hallgatót Bosch-os témájának kidolgozásában

▶Elméleti tudás elmélyítése mellett, lehetőséget biztosítunk különböző képzéseken, tréningeken és konferenciákon való részvételre

▶ Szakmai és személyes fejlődés biztosítása

▶ Értekes kapcsolati tőke kiépítésének lehetősége

Elvárások:

Az ösztöndíjprogram ideje alatt a következő elvárásoknak szükséges megfelelnie a hallgatónak:

A hallgató aktív hallgatói jogviszonyát a program alatt fenntartja és egyetemi tanulmányait szorgalmasan, az elvárható alapossággal és lelkiismeretességgel folyamatosan végzi

Részt vesz a Tudományos Diákköri Konferencián Bosch releváns témával

Diplomamunkáját Bosch releváns témában írja meg

Rendszeresen részt vesz a szakmai mentorral való konzultációkon

Mesterképzésének kötelező szakmai gyakorlatát a Bosch-nál végzi

Ami szükséges:

Ha felkeltettük érdeklődésedet add be jelentkezésedet az alábbi dokumentumok beadásával:

Önéletrajz (dokumentum nyelve: angol)

Motivációs levél (dokumentum nyelve: angol)

Egyetemi ajánlás/ajánlások (dokumentum nyelve: magyar)

Figyelem: Arra szeretnénk kérni, hogy egy dokumentumban fűzdd össze az önéletrajzodat, motivációs leveledet, egyetemi ajánlásodat/ajánlásaidat, melyet tölts fel a "Resume" fül alá.

A motivációs levélben tüntesd fel - csak megnevezés szintjén - , hogy az alábbi témakörök közül melyik áll/melyek állnak a legközelebb hozzád: mechatronika, beágyazott rendszerek, informatika, mesterséges intelligencia, anyagtudomány, mechanikai design, méréstechnika, adatmanagement, SW tervezés, SW tesztelés, jelfeldolgozás, gépi látás, szenzorika, szenzor fúzió, controlling, egyéb.

További kérdés esetén: Osztondijprogram.BEST@hu.bosch.com

Gyakori kérdések

A BEST - Bosch Engineering Scholarship Team – egy olyan ösztöndíjprogram, mely lehetőséget biztosít ambiciózus, kiemelkedő szakmai és tanulmányi háttérrel rendelkező mérnöki területen tanuló diákoknak, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki mesterképzésükből – mind tanulmányi, mind pedig szakmai szempontból.

Az ösztöndíjra elsősorban gépészmérnök, mechatronikai mérnök, villamosmérnök, járműmérnök, autonóm járműirányítási mérnök, közelekedésmérnök, ipari termék és formatervező mérnök, matematikus, alkalmazott matematikus, gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus, autonomrendszer informatikus, programtervező informatikus, anyagtudomány, fizikus, mesterképzés előtt álló/mesterképzésük első félévében tanuló diákjai pályázhatnak.

A pályázati anyagodnak tartalmaznia kell az önéletrajzodat, motivációs leveledet, illetve egy/több egyetemi oktatói ajánlást.

Először pályázati anyagodat kell benyújtanod a jelentkezési felületen, majd egy többkörös interjúztatási folyamat során lehetőséged lesz bemutatni számunkra tanulmányi, szakmai hátteredet, illetve megismerheted a potenciális mentor jelölteket és témáikat.

Az ösztöndíj mértéke bruttó 350 000HUF/hónap.

Az első kifizetés a felvétel utána első hónapban történik meg.

Maximum 24 hónapig, de legfeljebb a képzés ideje alatti időszakra vagy jogosult az ösztöndíjra.

Igen, a munkához szükséges laptopot biztosítjuk az ösztöndíjat elnyert hallgatók számára.

Ezek az esetek egyéni elbírálásra kerülnek, de alapvetően nem kizáró tényező a programban való részvételt tekintve.

Alapvetően nem vállalhatsz munkát az ösztöndíj program alatt, pontosan az a program célja, hogy kizárólag a tanulmányaidra tudj koncentrálni.

Igen, biztosítjuk hallgatóink számára a kötelező szakmai gyakorlat teljesítésének lehetőségét.

Nincsen, ez a szakmai mentoroddal való megegyezés alapján történik.

A hétvégi munkavégzés nem támogatott.

Az interjúk során megismerkedhetsz a mentorokkal akik bemutatják témáikat, ezáltál egyrészt betekintést nyerhetsz a választható témákba, másrészt tudod jelezni a mentorok felé, hogy kinek a témája iránt érdeklődsz a legjobban.

Ezt a mentoroddal egyeztetitek le, de alapvetően heti 1 órával érdemes számolni.

Igen, a TDK/OTDK-n való részvétel kötelező.

Igen, a program keretein belül a diplomamunkádat Bosch releváns témában szükséges megírnod.

Igen, szükséges, az ezzel kapcsolatos folyamatról tájékoztatást fogsz kapni.

A munkavégzés rugalmasan home office-ban és on-site is zajlik.

Amennyiben nem nyersz felvételt a programra semmiképpen ne keseredj el, hiszen lehetőség van újrapályázni a soron következő időszakban, továbbá bizonyos esetekben releváns gyakornoki helyet ajánlunk fel jelöltjeiknek.

Miután felvételt nyertél a programba megtörténik a szerződéskötés, illetve kezdetét veszi a program egy kick-off esemény keretein belül, melyet közös munkád követ a mentoroddal.