Ugrás a fő tartalomra
A Bosch Magyarországon

Tehetséggondozó programok

gyak

BEST Program

A Bosch elkötelezett a magyar műszaki felsőoktatás, illetve az abban részt vevő, kimagaslóan tehetséges fiatal hallgatók támogatása iránt.

Ennek jegyében indította el az úgynevezett BEST - Bosch Engineering Scholarship Team - Ösztöndíjprogramot, mely lehetőséget biztosít ambiciózus, kiemelkedő szakmai és tanulmányi háttérrel rendelkező mérnöki területen tanuló diákoknak, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki mesterképzésükből – mind tanulmányi, mind pedig szakmai szempontból.

Az ösztöndíjra elsősorban gépészmérnök, mechatronikai mérnök, villamosmérnök, járműmérnök, autonóm járműirányítási mérnök, közelekedésmérnök, ipari termék és formatervező mérnök, alkalmazott matematikus, matematikus, gazdaságinformatikus, mérnökinformatikus, autonómrendszer-informatikus, programtervező informatikus, fizikus illetve, anyagtudomány mesterképzés előtt álló/mesterképzésük első félévében tanuló diákok jelentkezését várjuk.

A program maximum két éves intervalluma alatt a cég mind pénzügyi, mind pedig szakmai támogatást biztosít a hallgatók számára. A hallgatók havi bruttó 350 000 ft ösztöndíjjuttatásban részesülnek illetve, a céges infrastruktúra biztosítása mellett, egy dedikált szakmai mentorral dolgozhatnak együtt. A szakmai mentor támogatja a hallgató egyetemi tanulmányait, segíti őt a TDK-ra illetve a diplomamunka írására való felkészülésben, illetve olyan ipari (Bosch-os) témákkal/projektekkel ismerteti meg a hallgatót, melyek biztosítják szakmai tudásának bővítését. Továbbá, az elméleti tudás elmélyítése mellett, lehetőséget biztosítunk különböző képzéseken, tréningeken és konferenciákon való részvételre, hogy ösztöndíjasaink a lehető legtöbbet tudják kihozni ösztöndíjprogramjukból. A programban való részvétel által a hallgató Magyarország legkiemelkedőbb ösztöndíjprogjamjának lehet a tagja, illetve széleskörű szakmai és személyes fejlődése mellett, értékes kapcsolati tőkére tehet szert.

A felvételi folyamatot tekintve,a hallgatók a BEST Ösztöndíjprogramra az általuk benyújtott részletes pályázati anyag, illetve többkörös személyes elbeszélgetés alapján kerülnek kiválasztásra. A pályázati anyag felöleli a hallgató önéletrajzát, motivációs levelét illetve, egyetemi ajánlását, melyet a jelentkezési felületen tud benyújtani a Bosch számára. Pályázat benyújtása után, a többkörös interjúztatási folyamat során lehetősége nyílik a hallgatónak bemutatni kiemelkedő tanulmányi és szakmai hátterét, megismerkedni a potenciális témákkal, illetve az azokért felelős mentorokkal.

Juttatások:

Amennyiben pozitív elbírálásra kerül pályázatuk az interjúztatási folyamat végén, összefoglalva, a BEST Ösztöndíjprogram során az alábbi juttatásokban/lehetőségekben részesül a hallgató:

▶ Fix bruttó 350 000 HUF/hónap ösztöndíj támogatás a program ideje alatt (maximum 24 hónapig, de legfeljebb a képzés ideje alatti időszakra)

▶ Dedikált/Választott szakmai mentor aki

(1) támogatja a hallgató egyetemi tanulmányait

(2) segíti őt a TDK-ra illetve a diplomamunka írására való felkészülésben

(3) ipari (Bosch-os) témákkal, projektekkel ismerteti meg a hallgatót, ezzel is biztosítva szakmai tudásának bővítését

▶ Céges laptop kerül biztosításra, ezzel is segítve a hallgatót Bosch-os témájának kidolgozásában

▶Elméleti tudás elmélyítése mellett, lehetőséget biztosítunk különböző képzéseken, tréningeken és konferenciákon való részvételre

▶ Szakmai és személyes fejlődés biztosítása

▶ Értekes kapcsolati tőke kiépítésének lehetősége

Elvárások:

Az ösztöndíjprogram ideje alatt a következő elvárásoknak szükséges megfelelnie a hallgatónak:

A hallgató aktív hallgatói jogviszonyát a program alatt fenntartja és egyetemi tanulmányait szorgalmasan, az elvárható alapossággal és lelkiismeretességgel folyamatosan végzi

Részt vesz a Tudományos Diákköri Konferencián Bosch releváns témával

Diplomamunkáját Bosch releváns témában írja meg

Rendszeresen részt vesz a szakmai mentorral való konzultációkon

Mesterképzésének kötelező szakmai gyakorlatát a Bosch-nál végzi

Ami szükséges:

Ha felkeltettük érdeklődésedet add be jelentkezésedet az alábbi dokumentumok beadásával:

Önéletrajz

Motivációs levél

Egyetemi ajánlás/ajánlások

Gyakori kérdések