Ugrás a fő tartalomra
A Bosch Magyarországon
Termékek

Életre tervezve

Életre tervezve

Fenntartható termékek gyártása

A Bosch széles, sokszínűségében egyedülálló termékportfólióval rendelkezik. Termékeink a biztonságos és fenntartható mobilitás biztosítékai, tartós társak az otthonokban, vagy épp hatékonyan és megbízhatóan irányítanak ipari rendszereket és gépeket.

Bármennyire is változatosak termékeink, egy dolog közös bennük: az „Életre tervezve” technológia. Ennek megfelelően termékeink támogatják az Egyesült Nemzetek Szervezetének Fenntartható Fejlődési Célok (SDG) elérését. A témáról bővebben a 35. oldalon kezdődő fenntarthatósági tanulmányunkban olvashatnak.

ANNETTE WAGNER, FENNTARTHATÓSÁGI ÉS ÖTLETLABOR VEZETŐ

Gyártani, használni, kidobni. Ez a gondolkodás régóta kikezdhetetlen, de nincs jövője.

ANNETTE WAGNER, FENNTARTHATÓSÁGI ÉS ÖTLETLABOR VEZETŐ

Körforgás a fenntartható termékportfólióért

Körforgásos gazdasági stratégiánkkal termékeinket a teljes életciklusuk során fenntarthatóvá kívánjuk tenni – a beszerzéstől és a gyártástól kezdve a felhasználáson, a visszaszállításon és az újragyártáson át egészen az anyagok újrahasznosításáig és újrafelhasználásáig.

Ehhez bevált újrahasznosítási folyamatok segítségével tesszük körkörössé a ciklusokat, mind a Boschon belül, mind a vállalaton kívül. Így nemcsak a felhasznált anyagok mennyiségét és termékeink CO2-lábnyomát csökkentjük, és járulunk hozzá az egyéb közvetett kibocsátás (Scope 3) céljának eléréséhez, hanem a környezetvédelmi és társadalmi normák betartásával kapcsolatos potenciális kockázatokat is elkerüljük. Az anyagok újrahasznosítási rendszerének kiépítése azzal a kivételes előnnyel jár, hogy kiküszöböljük az értéklánc kockázatos részeit.

Körforgás a fenntartható termékportfólióért
A körforgásos gazdaság stratégiájának részeként az áruk és az anyagok körforgása bevett újrahasznosítási folyamatok alkalmazásával válik teljessé akár a Boschon belül, akár a cégünkön kívül.

Körforgásos gazdaság — itt és most

A körforgásos gazdaság koncepciójában rejlő lehetőségeket a fenntartható termékportfólióban már számos példa mutatja.

Megosztás: