A Bosch Magyarországon
Robert Bosch Power Tool Kft., Miskolc

További információk a helyszínről

A Robert Bosch Power Tool Elektromos Szerszámgyártó Kft. 2001 novemberében alakult Miskolcon, és mára nem csupán a cégcsoporton belül, hanem a régióban is meghatározó tényezővé vált, világszerte a Bosch legnagyobb kéziszerszámgyára lett. A mára több mint 38 ezer négyzetméter területű üzem több mint 2500 munkavállalót foglalkoztat és elektromos kéziszerszámok fejlesztésével és gyártásával foglalkozik.

Az elektromos kéziszerszám üzletág olyan rendszerek vezető szállítója, amelyek megkönnyítik a kisipar, a háztartások és a kertészkedők, valamint az ipari felhasználók munkáját. A kéziszerszámgyár első terméke 2002-ben egy Bosch deltacsiszoló volt. Azóta az elmúlt években a volumennel együtt bővült a vállalat termékköre: a zöld termékvonalhoz tartozó barkács és kerti eszközöket, valamint a professzionális szerszámokat képviselő kék termékvonalat is beleszámítva évente több mint 10 millió kéziszerszámot gyártanak. 2018-ban készült el a gyár százmilliomodik terméke, egy kétsebességes akkumulátoros fúró-csavarozó, amely az előfejlesztéstől a koncepció megtervezésén át egészen a legyártásáig a Miskolcon dolgozó szakemberek munkájának eredménye. A miskolci kéziszerszámgyár a nemzetközi Bosch szabványok szerint is kiemelkedő technológiai infrastruktúra, a speciális szaktudás és a magas gyártási volumen alapján a Bosch csoport elektromos kéziszerszám üzletágának európai akkumulátor gyártási kompetencia-központja lett. A gyárban nem csupán elektromos kéziszerszámokhoz, hanem elektromos meghajtású kerékpárokhoz (eBike) is készülnek akkumulátorok. Ezenkívül a miskolci egység tevékenységeihez tartozik a késztermékek európai csomagolóközpontja, a Regionális Szolgáltató Központ is.

A miskolci Robert Bosch Power Tool Kft.-t tavaly az „Év Gyára” díjjal jutalmazták a 10 milliárd forint feletti árbevétellel bíró cégek összetett versenyében. A gyárat ezen felül a „Legjobb menedzsment folyamatok” címmel, a Bosch fejlesztési törekvéseit pedig „Ipar 4.0 Szakmai Különdíjjal” is elismerték. A Bosch Miskolcon magas hozzáadott értékű tevékenységeket, például kutatás-fejlesztést, tesztelést, beszállító-fejlesztést is végez. Amellett, hogy magas színvonalú duális képzést indított, a térség egyik fő foglalkoztatójává vált, és számos kis- és középvállalkozást emelt stratégiai partnerévé. Mindemellett színvonalas, jövőbemutató projektjeivel folyamatosan törekszik a magas fokú innovációra és arra, hogy ebből a fejlődésből a régió is kivehesse a részét.

Dokumentumok

Energiamegtakarítási riport 2017 - Robert Bosch Power Tool Kft.

Energiamegtakarítási riport 2018 - Robert Bosch Power Tool Kft.

Energiamegtakarítási riport 2019 - Robert Bosch Power Tool Kft.

Bosch munkabiztonsági és környezetvédelmi politika