Ugrás a fő tartalomra
A Bosch Magyarországon

Miskolc – Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.

Robert Bosch Energy and Body Systems Kft., Miskolc

További információk a helyszínről

A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. 2003 nyarán alakult, járműipari alkatrészek és elektromos hajtások gyártásával foglalkozik és mára csaknem 2900 munkavállalót foglalkoztat. A 2023-ban 20 éves fennállását ünneplő Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. a Miskolcon gyártott autóipari alkatrészeket jelentős autóipari cégeknek szállítja.

A klímaberendezésektől a villamos motorokon át folyamatosan újabb és újabb termékekkel bővül a gyár portfóliója. Újgenerációs termékei, például a fékrásegítő motor, illetve a menetstabilizátor, a hibrid és elektromos meghajtású járművek nélkülözhetetlen alkatrészei. 2019-ben – mintegy 16 évvel az alapítás után – legördült a gyártósorról a 200 milliomodik autóipari termék.

Ez azt is jelenti, hogy a világ lakosságának mintegy 3 százaléka rendelkezhet autójában a miskolci Boschban gyártott elektromos hajtással. Az autóipari komponensek mellett a gyár jelentős terméke az eBike meghajtás is, egy rendkívül fejlett és intelligens erőrásegítés-rendszert alkalmazó motoregység. 2020 januárjától az ebike gyártás a megnövekedett volumennek köszönhetően, mint önálló üzletág van jelen a vállalatunknál.

Az eBike motor gyártása mellett Miskolcon történik a teljes eBike-rendszer csomagolása – amely magában foglalja a meghajtási egységen, a kijelzőn, az akkumulátoron túl a kábeleket és minden elektromos meghajtáshoz szükséges felszerelést – és Miskolcról történik ennek a kiszállítása is, a világ minden pontjára. A Bosch Miskolcon magas hozzáadott értékű tevékenységeket, például kutatás-fejlesztést, tesztelést, beszállító-fejlesztést is végez.

Amellett, hogy magas színvonalú duális képzést indított, a térség egyik fő foglalkoztatójává vált, és számos kis- és középvállalkozást emelt stratégiai partnerévé.

Mindemellett színvonalas, jövőbemutató projektjeivel folyamatosan törekszik a magas fokú innovációra és arra, hogy ebből a fejlődésből a régió is kivehesse a részét.

Dokumentumok:

Energiahatékonysági riport - 2018

Energiahatékonysági riport - 2019

Energiahatékonysági riport - 2020

Energiahatékonysági riport - 2021

Energiahatékonysági riport - 2022

Energiahatékonysági riport - 2023

ISO 14001:2015 tanúsítvány

ISO 45001:2018 tanúsítvány

HSE Politika

2023. évi felnőttképzési tevékenységek összefoglalója

Nemzetközi üzleti utazások – munkavégzési feltételek