Ugrás a fő tartalomra
A Bosch Magyarországon

Miskolc – Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.

Robert Bosch Energy and Body Systems Kft., Miskolc

További információk a helyszínről

A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. 2003 nyarán alakult, járműipari alkatrészek és elektromos hajtások gyártásával foglalkozik és mára 2500 munkavállalót foglalkoztat.

A Bosch a Miskolcon gyártott autóipari alkatrészeket jelentős autóipari cégeknek szállítja. A klímaberendezésektől a villamos motorokon át folyamatosan újabb és újabb termékekkel bővül a gyár portfóliója. Újgenerációs termékei, például a fékrásegítő motor, illetve a menetstabilizátor, a hibrid és elektromos meghajtású járművek nélkülözhetetlen alkatrészei. 2019-ben – mintegy 16 évvel az alapítás után – legördült a gyártósorról a 200 milliomodik autóipari termék. Ez azt is jelenti, hogy a világ lakosságának mintegy 3 százaléka rendelkezhet autójában a miskolci Boschban gyártott elektromos hajtással. Az autóipari komponensek mellett a gyár jelentős terméke az eBike meghajtás is, egy rendkívül fejlett és intelligens erőrásegítés-rendszert alkalmazó motoregység. 2020 januárjától az ebike gyártás a megnövekedett volumennek köszönhetően, mint önálló üzletág van jelen a vállalatunknál. Az eBike motor gyártása mellett Miskolcon történik a teljes eBike-rendszer csomagolása – amely magában foglalja a meghajtási egységen, a kijelzőn, az akkumulátoron túl a kábeleket és minden elektromos meghajtáshoz szükséges felszerelést – és Miskolcról történik ennek a kiszállítása is, a világ minden pontjára.

A Bosch Miskolcon magas hozzáadott értékű tevékenységeket, például kutatás-fejlesztést, tesztelést, beszállító-fejlesztést is végez. Amellett, hogy magas színvonalú duális képzést indított, a térség egyik fő foglalkoztatójává vált, és számos kis- és középvállalkozást emelt stratégiai partnerévé. Mindemellett színvonalas, jövőbemutató projektjeivel folyamatosan törekszik a magas fokú innovációra és arra, hogy ebből a fejlődésből a régió is kivehesse a részét.

Dokumentumok

HSE Politika - Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.

IATF 16949 tanúsítvány - Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.

ISO 9001:2015 tanúsítvány - Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.

ISO 14001:2015 tanúsítvány – Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.

ISO 45001:2018 tanúsítvány – Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.

Energiamegtakarítási riport 2017 - Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.

Energiamegtakarítási riport 2018 - Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.

Energiamegtakarítási riport 2019 - Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.

Energiamegtakarítási riport 2020 - Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.

A Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. vállalati képző központjának felnőttképzési tevékenysége

Nemzetközi üzleti utazások – munkavégzési feltételek

Nemzetközi üzleti utazások – munkavégzési feltételek

Energiamegtakarítási riport 2021 - Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.

Energiamegtakarítási riport 2022 - Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.