Ugrás a fő tartalomra
A Bosch Magyarországon

Eger – Automotive Steering Column Kft.

Eger – Automotive Steering Column Kft

További információk a helyszínről

1999-ben alakult meg a ZF Friedrichshafen és Bosch közös vállalataként a ZF Lenksysteme GmbH, Schwäbisch Gmündben.

2003-ban létrejött Egerben a ZF Lenksysteme Kft., amely kezdetben középkategóriás személyautókba gyártott kormányműveket.

2006-ban került Egerbe az első személyautó kormányoszlop gyártó sor, innentől létezik hazánkban az Steering Column (SC) üzletág.

A folyamatos növekedés hatással volt arra, hogy 2015-ben a Bosch 100 %-os tulajdonává vált és megalakult az Automotive Steering (AS) divízió.

Az AS-ből való kiválási folyamat 2017-ben indult, mely során 2018-ban megalakult az Automotive Steering Column Kft és ezzel egyidőben birtokba vettük új gyártócsarnokunkat is.

A folyamat lezárásaként 2019-ben valamennyi SC telephely Basic Rule Company lett és így függetlenedett az AS üzletágtól.

Telephelyünkön kormányoszlopokat gyártunk, mely egy nagyon fontos, biztonságkritikus alkatrész az autóban. A kormánykereket és a kormányművet köti össze.

2020-ban megkezdtük brémai telephelyünk gyártósorainak Egerbe telepítését és ehhez a megnövekedett kapacitáshoz új csarnok építésére volt szükség.

A gépáttelepítések december végére sikeresen lezajlottak és ezzel párhuzamosan birtokba vettük az új gyártócsarnokot, valamint a megnövekedett vevői igények miatt egy új, logisztikai raktárbázis is felépült az új csarnok mellett.

Az áttelepítés okozta megnövekedett kapacitás hatására létszámunk 450 főre bővült.