Icon--AD-black-48x48Icon--address-consumer-data-black-48x48Icon--appointment-black-48x48Icon--back-left-black-48x48Icon--calendar-black-48x48Icon--Checkbox-checkIcon--clock-black-48x48Icon--close-black-48x48Icon--compare-black-48x48Icon--confirmation-black-48x48Icon--dealer-details-black-48x48Icon--delete-black-48x48Icon--delivery-black-48x48Icon--down-black-48x48Icon--download-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--externallink-black-48x48Icon-Filledforward-right_adjustedIcon--grid-view-black-48x48IC-logoutIC-upIcon--info-i-black-48x48Icon--Less-minimize-black-48x48Icon-FilledIcon--List-Check-blackIcon--List-Cross-blackIcon--list-view-mobile-black-48x48Icon--list-view-black-48x48Icon--More-Maximize-black-48x48Icon--my-product-black-48x48Icon--newsletter-black-48x48Icon--payment-black-48x48Icon--print-black-48x48Icon--promotion-black-48x48Icon--registration-black-48x48Icon--Reset-black-48x48share-circle1Icon--share-black-48x48Icon--shopping-cart-black-48x48Icon--start-play-black-48x48Ic-OverlayAlertIcon--summary-black-48x48tumblrIcon-FilledvineIc-OverlayAlertwhishlist
A Bosch Magyarországon

Duális képzés

Ha az elméletet rögtön a gyakorlatban is kipróbálnád, jelenetkezz duális képzési lehetőségeinkére és szerezz értékes szakmai tapasztalatot még a tanulmányaid befejezése előtt.

Mit jelent a duális képzés?

Elmélet és gyakorlat optimális kombinációja:

A középfokú-, illetve a felsőoktatás és a vállalatok igényeinek összehangolásán és szoros együttműködésén alapuló gyakorlatorientált képzési forma, amely az abban résztvevő tanulók számára számos előnnyel jár.

A képzési programba felvételt nyert hallgatóink már az első félévtől kezdve korszerű vállalati körülmények között gazdagíthatják az egyetemen elsajátított elméleti tudásukat, miközben tapasztalt mentor munkatársaink támogatják szakmai fejlődésüket. A hallgatók a duális képzési program teljes időtartama alatt havi juttatásban részesülnek.


Kiváló lehetőség arra, hogy az egyetemen tanultakat a gyakorlatban is megtapasztaljam.

F. Bence [SZIE II. évf.]

A programról

Mire számíthatsz nálunk?

►Hét féléves, az elméleti oktatást követő vállalati gyakorlat során kipróbálhatod és alkalmazhatod a tanultakat, a 8 hetes nyári gyakorlat idején pedig projektmunkában veszel részt, prezentálod az eredményeket és sok kollégát megismersz, akik segítik munkádat.

►Folyamatos szakmai és személyes fejlődést biztosítunk: részt vehetsz a számodra releváns vállalati továbbképzéseinken, nemzetközi környezetben fejlesztheted nyelvtudásod, szakmai és személyes kompetenciáidat.

►Hallgatói munkaszerződést kötünk Veled, így a képzés teljes ideje alatt rendszeres havi juttatásban részesülsz, amely hozzájárul anyagi függetlenségedhez és biztosítja számodra, hogy a tanulásra koncentrálj.

►A megszerzett tudás a vállalati munkavégzés során azonnal hasznosítható, így a duális képzés sikeres lezárása után kínálkozik a legjobb lehetőséged, hogy csatlakozz csapatunkhoz!

Mit várunk Tőled?

►Elkötelezetten és legjobb tudásod szerint teljesíts tanulmányaid során és az egyetem által előírt mintatanterv szerint vedd fel a tantárgyakat

►Tartsd be a hallgatói munkaszerződésben foglaltakat

►Szorgalmasan és egyre önállóbban végezd el a Rád bízott feladatokat

►Ötleteiddel és megoldási javaslataiddal járulj hozzá a folyamatos fejlesztési programunkhoz

►Szívesen és aktívan vegyél részt a csapatmunkában

Képzési helyszínek

gh

Középfokú képzés

Középfokú képzés

MSZC – Andrássy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola

►Mechatronikai technikus

►Gépgyártástechnológiai technikus

►Gyártósori gépbeállító

g
.

Felsőfokú képzés

Felsőfokú képzés

BUDAPESTI FEJLESZTÉSI KÖZPONT

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Közlekedésmérnöki és Járműmérnöki Kar

Járműmérnök MSc:

► Járműautomatizálás specializáció

► Járműrendszermérnök specializáció

Villamosmérnöki és Informatikai Kar

Villamosmérnök MSc:

► Főspecializáció: „Számítógép alapú rendszerek főspecializáció”

► Mellékspecializáció: „Intelligens robotok és járművek”

Kattints a jelentkezéshez.

BUDAPESTI TRANSPORT MANAGEMENT CENTER

Budapesti Gazdasági Egyetem

Külkereskedelmi Kar

► Nemzetközi gazdálkodás és menedzsment (Logisztika) BA

Kattints a jelentkezéshez.

Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kar

► Ellátásilánc-menedzsment MSc

Kattints a jelentkezéshez.

HATVANI AUTÓELEKTRONIKAI GYÁRTÁSI DIVÍZIÓ:

Budapesti Gazdasági Egyetem

Külkereskedelmi Kar

Nemzetközi gazdálkodás és menedzsment BA (alapszak)

► Szállítmányozás és logisztika specializáció

Kattints a jelentkezéshez.

Szent István Egyetem

Gépészmérnöki Kar

Gépészmérnök BSc (alapszak)

► Mérnökinformatika specializáció

► Gépgyártás CAD/CAM specializáció Kattints a jelentkezéshez

Kattints a jelentkezéshez.

MISKOLC - ENERGY & BODY SYSTEMS, POWER TOOL

Miskolci Egyetem

Gépészmérnöki és Informatikai Kar

► Járműmérnöki BSc - Mérnökinformatikus BSc

► Gépészmérnöki BSc - Mechatronikai mérnöki BSc

Gazdaságtudományi kar

► Gazdálkodási és menedzsment BSc - Pénzügy és számvitel BSc

Kattints a jelentkezéshez.

MAKLÁR - AUTOMOTIVE STEERING

Debreceni Egyetem

Műszaki kar

► Gépészmérnöki BSc

► Járműipari folyamattervező specializáció

Kattints a jelentkezéshez.

.
2

Partnerintézmények

Partnerintézmények

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

Budapesti Gazdasági Egyetem

Budapesti Corvinus Egyetem

Debreceni EgyetemMiskolci Egyetem

MSZC – Andrássy Gyula Szakgimnázium és Szakközépiskola

Szent István Egyetem

0

Amikor a számvitel vagy a vállalati gazdaságtan előadásokon tanultakat feleslegesnek gondoltad, majd rájössz, hogy tényleg tudod hasznosítani a munkádban: felbecsülhetetlen.

K. Zsuzsanna [BGE I. évf.]

Gyakori kérdések

Mi a duális képzés célja?

►A duális képzés egy olyan gyakorlatorientált képzési forma, amiben a résztvevő hallgatók, a felsőoktatás és a vállalatok igényének összehangolása és szoros együttműködése nyomán, lehetőséget kapnak, hogy párhuzamosan sajátítsák el az elméleti valamint a szakmai gyakorlati tudást.

Hogyan áll össze a duális képzési tanterv?

►A duális képzésben minden szemeszter az elméleti oktatással kezdődik, majd ezt követi a vállalati gyakorlat, ahol a tanulmányokhoz kapcsolódóan a legtapasztaltabb vállalati szakembereink támogatásával kellő mélységben elsajátíthatod, hogy hogyan alkalmazd valós körülmények között a tanultakat.

►A tavaszi szemesztert követő hosszabb gyakorlati időszak lehetőséget nyújt projektmunkában való részvételre, egy-egy munkakör és a releváns üzleti folyamatok alaposabb elsajátítására, de akár több kapcsolódó munkaterület tevékenységét is megismerheted.

►A vizsgaidőszakban a főiskolával/egyetemmel közösen felmérjük, hogy mennyire sikerült elsajátítanod az elméleti és gyakorlati tudnivalókat.

Hogyan jelentkezhetek?

A jelentkezés kétlépcsős felvételi eljárásban zajlik, mely során szükséges sikeres felvételt nyerni a kiválasztott felsőoktatási intézménybe illetve a partnervállalathoz is. Jelentkezésed a vállalathoz a honlapon keresztül, a képzési területek alpontban található linkeken keresztül tudod leadni, a jelentkezési időszakban.

Hogyan néz ki a kiválasztási folyamat?

A vállalat egy állásinterjúhoz hasonlóan, egy személyes elbeszélgetés keretein belül méri fel motivációd, személyiséged, valamint a nyelvtudásod.

Milyen elvárásoknak kell megfelelni a felvételhez?

A vállalatnál való elhelyezkedéshez, önálló, csapatszemléletű, jó kommunikációs- és problémamegoldó képesség, valamint felsőfokú képzésre való jelentkezés esetén, angol és/vagy német tárgyalóképes nyelvtudás szükséges.

Lesz munkaviszonyom a céggel?

Igen. A partnervállalatok hallgatói munkaszerződést kötnek a kiválasztott duális hallgatóval, akinek így kettős jogviszonya lesz: egyrészt az adott felsőoktatási intézményben hallgatói jogviszonnyal rendelkezik, másrészt hallgatói munkaszerződésével a képzésben részt vevő cég munkavállalójának számít.

Csak a gyakorlati idő alatt jár a céges juttatás?

Nem. A képzés teljes ideje alatt rendszeres juttatásban részesülsz, amely hozzájárul anyagi függetlenségedhez és biztosítja számodra, hogy a tanulásra koncentrálj.

Kezd nálunk karriered!

Let's be remarkable.