Sajtóinformáció

Szolgáltatások

További sajtóinformációk

Cégbemutató

 További sajtóoldalak

Gépjármű-felszerelések, -diagnosztika

 

Letöltések:

A DTM 2002-ben is Bosch Motronic-kal rajtol

A Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) (Német Túraautó Bajnokság) a motorvezérlés területén a Boscht választotta: az előző évekhez hasonlóan a Bosch Motronic motorvezérlő rendszere idén is megtalálható a sorozat minden versenyautójában (AMG-Mercedes CLK, Opel Astra V8 Coupé valamint Abt-Audi TT-R). A Bosch a Deutsche Tourenwagen Masters hivatalos szponzora. A DTM a rövidebb hockenheimi pályán 2002. április 21-én megrendezésre kerülő versennyel indítja a szezont.

A Bosch motorsportban felhasználásra kerülő vezérlőberendezéseinek számos paramétere önállóan beállítható. A komplex kiértékelő-rendszernek köszönhetően kielemezhetők a megtett körök során rögzített adatok. A versenycsapat mérnökeinek ezáltal lehetősége nyílik a különböző beállításokhoz tartozó eredmények összevetésére, ami a motor és a jármű gyors és célzott beállítását teszi lehetővé.

A Bosch motorvezérlő rendszere több fedélzeti számítógép egyidejű alkalmazása révén maximális számítási teljesítményt biztosít, és ennek köszönhetően képes a nagy fordulatszámú nyolchengeres motorokkal kapcsolatos számítások gyors elvégzésére. A túraautók számára tervezett, robusztus készülékházba szerelt Motronic rendszer rendkívüli mértékben ellenáll a rázkódás és a szélsőséges hőmérsékleti körülmények általi igénybevételnek.

A rendszer megküldi a túraautó aktuális sebességét egy központi számítógépnek. A tévénézők egy a képernyőn megjelenő sebességmérő segítségével még közelebbről élhetik át a száguldás élményét.

A DTM versenyautóiban a motorvezérlés mellett számos egyéb Bosch termék is megtalálható, mint például a, az indítómotor és a generátorok. vezetőfülke jelzőberendezései, az érzékelők, a befecskendező-szelepek, a gyújtógyertyák.

A Bosch technológiája nem csupán a DTM esetében vált be, hanem a 24 órás LeMans-i versenyen is bizonyított: 2001-ben a Bosch közvetlen benzinbefecskendező-rendszerével felszerelt Audi R8-asok fölényes kettős győzelmet arattak.2002-04-05


*) A JPEG-képek az egérrel történő rákattintás utan megnyílnak a böngészőben. Ezután a jobb egergombbal aktiválható legördülő menüben a "save picture as" opcióval tölhetők le a winchesterre.
   Áttekintés